Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 21:03

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πρόσφατη κακοκαιρία

Γράφτηκε από την
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πρόσφατη κακοκαιρία

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, προκειμένου - όπως είπαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης - να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο διευθυντής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημα υποβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που διήρκησαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει διάρκεια για ένα μήνα, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεργιάδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε σχετικό αίτημα για να καλύψει χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας (για παράδειγμα η ενοικίαση μηχανημάτων) και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Επιπλέον, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διευκολύνει τον δήμο στις διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ενόψει του υπόλοιπου χειμώνα, όπως η προμήθεια αλατιού.

Να σημειωθεί, ότι τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, σήμερα ξεπεράστηκαν σχεδόν σ΄ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER