Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 09:59

Απόφαση καταπέλτης σε βάρος των αδελφών Αγγελόπουλων - Δικαιώθηκε ο πατέρας τους

Γράφτηκε από την
Απόφαση καταπέλτης σε βάρος των αδελφών Αγγελόπουλων - Δικαιώθηκε ο πατέρας τους

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώνει τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο έναντι των παιδιών του Παναγιώτη και Γιώργο. Το δικαστήριο είπε “όχι” στον ορισμό νέου δικαστικού συμπαραστάτη για τον πατέρα τους και στις ενστάσεις κατά του καθηγητή Ν.Σκαρμέα. 

Απόφαση σε βάρος των αδελφών Αγγελόπουλων, οι οποίοι ζητούσαν να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, Κωνσταντίνος, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο εξέδωσε χθες την υπ’ αριθμ. 123/2019 απόφασή του με την οποία απέρριψε τις προσφυγές των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλων.
Φέρεται μάλιστα να κατέληξε στην κρίση πως δεν θα πρέπει να οριστεί νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον πατέρα τους, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, αλλά την ιδιότητα αυτή θα συνεχίσει να έχει ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας καθηγητής Νικόλαος Σκαρμέας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί ακόμα μία τουλάχιστον απόφαση με την οποία δεν γίνονται δεκτές ούτε οι ενστάσεις κατά του καθηγητή Νικ. Σκαρμέα, τον οποίο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν κατηγορήσει κατά τη συζήτηση για μεροληψία.
Να σημειωθεί πάντως πως πηγές αναφέρουν πως το σκεπτικό των αποφάσεων αναμένεται να γνωστοποιηθεί σήμερα και στις δύο πλευρές και κατ’ επέκταση ακόμη δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες των δικαστικών κρίσεων, ούτε και τί ήταν αυτό που οδήγησε το Μονομελες Πρωτοδικείο της Αθήνας στην απόρριψη των σχετικών αιτήσεων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην αίτηση με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2018 που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο μέσω των δικηγόρων τους, τα δύο αδέλφια περιέγραφαν μέσα σε 18 σελίδες όλο το ιατρικό ιστορικό του 73χρονου πατέρα τους, καταλήγοντας ότι είναι τέτοια η επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του ώστε τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.
Γεγονός που, όπως οι ίδιοι επισήμαιναν, αναθέτει σε εκείνους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».
Σε αυτό το πλαίσιο τα δύο αδέρφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 1669 ΑΚ, πρότειναν κατάλληλο πρόσωπο να τεθεί ως δικαστικός συμπαραστάτης ο Γεώργιος Σκινδήλιας, δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπως εκείνοι ισχυρίζονται.
Για τον κ. Σκινδήλια ανέφεραν συγκεκριμένα: "Αποτελεί τον στενότερο, πιο αφοσιωμένο και δη εξ απορρήτων συνεργάτη του πατέρα μας εδώ και 3 δεκαετίες. Πράγματι η επαγγελματική πορεία του κ. Σκινδήλια είναι συνυφασμένη με την επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειάς μας, καθώς υπήρξε συνεργάτης πρώτα του αείμνηστου παππού μας και εθνικού ευεργέτη Παναγιώτη Αγγελόπουλου και στη συνέχεια του γιου του και πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου... Είναι εγνωσμένου κύρους και υψηλότατης ικανότητας μάνατζερ, έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία διεθνών διαστάσεων επιχειρηματικά deals ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τρέφει συναισθήματα αγνής φιλίας και εκτίμησης προς τον πατέρα μας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στη μεγάλη αντιδικία του πατέρα μας με τον αδερφό του Θόδωρο, τον στήριξε αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή και υπερασπίστηκε τα περιουσιακά του συμφέροντα χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος, ήταν και είναι ο μόνιμος και σχεδόν αποκλειστικός μάρτυρας του πατέρα μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα, στις 27 Απριλίου 2017, ήταν πάλι αυτός που κατέθεσε υπέρ του πατέρα μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όπου και συζητήθηκε αγωγή του Θόδωρου εναντίον μας, ενώ στάθηκε πλάι του και στη μακροχρόνια αντιδικία του με τον άλλοτε δικηγόρο και κουμπάρο του στο δεύτερο γάμο αυτού, Νικόλαο Γοργία», αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωναν κι ένα πιο προσωπικό στοιχείο στήριξης. Ότι "ο Σκινδήλιας ήταν ο μοναδικός φίλος και συνεργάτης του πατέρα τους που βρέθηκε κατόπιν δικής του κλήσης το 2009 στον θάλαμο της Εντατικής στη Βοστόνη, όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς".

Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η δήλωση του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου και αφού είχαν διαρρεύσει στον Τύπο στοιχεία της αίτησης περί δικαστικής συμπαράστασης.
Ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Π.Αγγελόπουλος σημείωνε: "Όπως έχει καταστεί γνωστό από την διαρροή του δικογράφου τους, οι υιοί μου, Παναγιώτης και Γεώργιος, κατέθεσαν αίτηση για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση.Η αίτηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά. Το ζήτημα χειρίζομαι προσωπικά εγώ και δεν επιθυμώ την παραμικρή δημοσιότητα», ανέφερε η δήλωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με τον νομικό του εκπρόσωπο να προσθέτει πως ο πελάτης του έχει "απολύτως σώας τας φρένας του" και πως "αυτό θα αποδειχθεί στις 25 Απριλίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών".
Το δημοσίευμα που είχε δει το φως της δημοσιότητας δεν είχε μείνει αναπάντητο από τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι σημείωναν μεταξύ άλλων: “... Ακόμη και στις πιο δύσκολες προσωπικές μας στιγμές τρέχαμε αμέσως κοντά του και το μόνο που είχε και έχει σημασία για εμάς είναι να επιτυγχάνονται τα άριστα για τον ίδιο. Αυτό επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε, ανεξαρτήτως θυσιών ή εμποδίων, και σήμερα. Μεγαλύτερη επιβράβευση ήταν τα λόγια του ίδιου του πατέρα μας, όταν, σε χρόνο που η κατάσταση της υγείας του δεν είχε επιδεινωθεί καταλυτικώς, έλεγε προς όλους ότι σε εμάς οφείλει την ζωή του.

Η διαμάχη για την Χαλυβουργική

Η Χαλυβουργική ήταν πάντα στο κάδρο των εξελίξεων, μπήκε ωστόσο στο “κέντρο” όταν τα αδέλφια Αγγελόπουλοι με μια σκληρή δήλωση απάντησαν στον πατέρα τους ότι είναι ο βασικός μέτοχος και αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας.
Σε αυτήν σημείωναν μεταξύ άλλων πως "ο πατέρας μας είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, και ως προς την επίθεση που τάχα δέχεται ο πατέρας μας από εμάς, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέρα από την υπόμνηση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που έχουν χρησιμοποιήσει για να παραχθούν υπό το όνομά του αλλεπάλληλες ανυπόστατες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος μας".

Μάλιστα επανήλθαν στις 20.12.18 λέγοντας ότι “λεφτά υπάρχουν αλλά πάνε στη σύζυγο του πατέρα μας” και πως “Όσοι αποφασίζουν για τον πατέρα μας, χωρίς εκείνον, ηθελημένα καταστρέφουν ό,τι με υπερηφάνεια και υπερπροσπάθεια δημιουργήθηκε και με κόπο συντηρήθηκε.
Η απάντηση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που δεν άργησε να έρθει.

Με μία ιδιαίτερα καυστική επιστολή για τους γιους του Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο επανήλθε -όπως αναμενόταν-και απάντησε κατηγορώντας τους για υποκριτικό ενδιαφέρον για την Χαλυβουργική. Μίλησε για ψευδέστατες και εκ του πονηρού δηλώσεις σε ότι αφορά την σύζυγο του και έκανε μια αναδρομή στην υπόθεση αναφέροντας:
"Παραμονές Χριστουγέννων πριν από 3 έτη (18.12.2015), δέχθηκα πολυσέλιδη επιστολή από τους δυο μου γιους, με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι «συνιδρύσαμε» το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό την μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568.000.000 εκατομμύρια, ανάμεσα σε άλλα μέχρι και για ιατρικές μου δαπάνες, τις οποίες έλεγαν ότι κάλυψαν.
Αφού δεν με έκαμψαν, στράφηκαν απαραδέκτως και ψευδώς κατά της συζύγου μου και αφού και πάλι απέτυχαν να με κάμψουν προσπάθησαν μέσα στο 2018 και συνεχίζουν να προσπαθούν να με κηρύξουν ανοϊκό.
Κρείττον το σιγάν, λοιπόν...
Με τις δηλώσεις αυτές έπεσαν πλέον οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον των υιών μου για την Χαλυβουργική ήταν υποκριτικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να με θέσουν στο περιθώριο και να βάλουν χέρι στην περιουσία μου. Με αυτό τον σκοπό, δεν δίστασαν να εκμεταλλευθούν την αγωνία των εργαζομένων και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Αγγελόπουλος με μια ανακοίνωση που είχε προκαλέσει αίσθηση.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER