Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 14:21

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αναπληρωτές - Κατάληψη της Πρυτανείας

Γράφτηκε από την
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αναπληρωτές - Κατάληψη της Πρυτανείας

Οι αναπληρωτές καθηγητές προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διορισμού που εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σε κατάληψη της Πρυτανείας, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει, προχώρησε την Παρασκευή το πρωί το Συντονιστικό Αναπληρωτών Καθηγητών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μέθοδο διορισμού που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Σας στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειά μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας. Κάνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα που απεργούν μαζικά και ετοιμάζονται για την διαδήλωση να στηρίξουν εμπράκτως την κατάληψη, κατεβαίνοντας άμεσα στα Προπύλαια. Μετατρέπουμε την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα και μεταφέρουμε την Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα (αναπληρωτών, Εκπ/κών Σωματείων, Φοιτητών, μαθητών) αμέσως μετά τη διαδήλωση στο αμφιθέατρο της Πρυτανείας».

Και επίσης: «Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας για μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφαλαίου που μας θέλουν σκλάβους, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αντίστασης».

Αυτήν την ώρα καθηγητές αλλά και μαθητές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Σταδίου και Πανεπιστημίου παραμένουν κλειστές ενώ η πορεία αναμένεται να φτάσει στη Βουλή.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER