Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 18:59

Κρήτη: Εντοπίστηκαν ακόμη 6,5 τόννοι κάνναβης στο ρυμουλκό "Andreas"

Γράφτηκε από την
Κρήτη: Εντοπίστηκαν ακόμη 6,5 τόννοι κάνναβης στο ρυμουλκό "Andreas"

Το σκάφος είχε κατασχεθεί το Δεκέμβριο του 2017 νότια της Κρήτης μετά από επιχείρηση του λιμενικού - Πρόκειται πλέον για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης "σοκολάτα" που έχει κατασχεθεί, με συνολική εκτιμώμενη αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Περισσότερους από 12 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) μετέφερε συνολικά το ρυμουλκό «Αndreas» που είχε εντοπιστεί και κατασχθεί το Δεκέμβριο του 2017 νότια της Κρήτης μετά από επιχείρηση του Λιμενικού.
Αρχικά το Δεκέμβριο του 2017 στο ρυμουλκό είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 6 τόνοι 177 κιλά και 800 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ενώ το πλήρωμά του 6 υπήκοοι Συρίας προφυλακίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του πληρώματος είχαν συμφωνήσει με έναν Κύπριο ατζέντη, τα στοιχεία του οποίου φέρεται να είναι γνωστά στις αρχές, να ναυτολογηθούν έναντι 600 δολαρίων τον μήνα ο καθένας, προκειμένου να αποτελέσουν το πλήρωμα του ρυμουλκού για την μεταφορά του στο ναυπηγείο της Μάλτας.
Το πλήρωμα αποτελούσε ο πλοίαρχος, που φέρεται να είχε πλαστό έγγραφο ικανότητας κυβερνήτη ρυμουλκού, δύο λαδάδες και τρεις ναύτες. Οι υποψίες των λιμενικών ότι στο συγκεκριμένο ρυμουλκό - το οποίο πρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό από τον ΟΔΔΥ και να μεταφερθεί σε λιμάνι της Βρετανίας προκειμένου να καταλήξει σε εταιρεία βρετανικών συμφερόντων - κάτι δεν πήγαινε καλά με τα χαρτιά του αλλά και με τις δεξαμενές του, οδήγησε σε νέα ενδελεχή έρευνα.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ταξίδεψε ξανά στη Κρήτη και κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκε κάτω από πλακάκι σε ένα στενό διάδρομο μια ανθρωποθυρίδα. Όταν την άνοιξαν οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως έκρυβε άλλους 6 τόνους 561 κιλά και 700 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης καθώς και 258.000 δισκία captagon (τα λεγόμενα χάπια των τζιχαντιστών). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) που έχει κατασχεθεί. Η συνολική εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.news247.gr

 


NEWSLETTER