Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 22:21

Καταδίωξη στην Κηφισιά: Ελεύθερος ο αστυνομικός

Γράφτηκε από την
Καταδίωξη στην Κηφισιά: Ελεύθερος ο αστυνομικός

Διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες του περιστατικού.

Την περαιτέρω διερεύνηση των περιστατικών που έλαβαν χώρα στην Κηφισιά, όταν αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σκότωσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έναν 42χρονο άνδρα, ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και ζητήθηκε να επιστραφεί η δικογραφία στην αστυνομία, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 42χρονου. Ο αστυνομικός οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ωστόσο ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης -σύμφωνα με το συνήγορο του Θαν. Πλεύρη- δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του, ούτε τον παρέπεμψε σε ανακριτή.
Κατά τον συνήγορο, κρίθηκε ότι τα στοιχεία σε βάρος του αστυνομικού είναι ελλιπή και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας. Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως έγινε συμπλοκή μεταξύ του αστυνομικού και των 2 ατόμων, με τον αστυνομικό να υποστηρίζει πως ήθελε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER