Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 22:55

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Οι ομιλητές, ο πονοκέφαλος της ΕΛΑΣ και οι ρυθμίσεις

Γράφτηκε από την
Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Οι ομιλητές, ο πονοκέφαλος της ΕΛΑΣ και οι ρυθμίσεις

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί έχουν τεθεί επί ποδός για το κυριακάτικο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα.

Το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι παμμακεδονικές ενώσεις βρίσκει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ευρεία απήχηση και τοπικά Μέσα της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο για μαζική κάθοδο πολιτών.
Οι περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, για το συλλαλητήριο το οποίο ξεκινά στις δύο το μεσημέρι.
Επιπλέον το γεγονός ότι αύριο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, δημιουργεί έναν επιπλέον προβληματισμό στις αρχές.
Ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην "αντισυγκέντρωση" που οργανώνεται στα Προπύλαια, αναμένεται να τοποθετηθούν νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Η Τροχαία προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση σταθμευσης και αποκλεισμούς δρόμων, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και διευκρινίσεις για τους χώρους όπου θα καταλήξουν τα λεωφορεία που θα φτάνουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από διάφορες περιοχές της χώρας.
Λόγω του αυριανού συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Από την αστυνομία, καλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το διάστημα αυτό και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν από την Νότια Ελλάδα τους διαδηλωτές στο Συγγρού-Φιξ και από Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, μπάντμιντον και ΣΕΦ.
Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω του μετρό κατεβαίνοντας στους σταθμούς Ακρόπολη, Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο (όπου όμως θα είναι η αντισυγκέντρωση κι ίσως αποφασιστεί να κλείσει κι αυτός για προληπτικούς λόγους), δεδομένου ότι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός. Είναι πολύ πιθανό πάντως να υπάρξουν ανακοινώσεις για κλείσιμο και άλλων σταθμών.
Ανάλογες τροποποιήσεις θα γίνουν στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλει, που διέρχονται από την περιοχή του Συντάγματος, η οποία θα κλείσει από νωρίς το πρωί μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης.
Στο συλλαλητήριο θα εκφωνήσουν ομιλίες η Αφροδίτη Μάνου και ο Κρις Σπύρου, ενώ θα διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Πηγή: www.news247.gr


NEWSLETTER