Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 12:40

Βόλος: Εριξε κουτουλιά σε αστυνομικό όταν τον σταμάτησε για έλεγχο

Γράφτηκε από την
Βόλος: Εριξε κουτουλιά σε αστυνομικό όταν τον σταμάτησε για έλεγχο

Κουτουλιά σε έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, έδωσε ένας 40χρονος σε έναν αστυνομικό στον Βόλο, το μεσημέρι τη Δευτέρας.

Ο άνδρας προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί. Μάλιστα όταν ένας από τους αστυνομικούς, έβγαλε το κράνος του, ο δράστης τον κτύπησε στο πρόσωπο με το κεφάλι του. Ο αξιωματικός γέμισε αίματα στην περιοχή γύρω από το στόμα του και μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 40χρονος, που κρατήθηκε όλο το βράδυ στην Αστυνομία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή, εξύβριση, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, από το οποίο ζήτησε ταπεινά συγγνώμη.

Η δικαιολογία του δεν έγινε δεκτή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Ο δράστης είπε ότι είχε επάνω του έγγραφα για να δείξει στους αστυνομικούς που του ζητούσαν την ταυτότητά του. Τον αστυνομικό που χτύπησε αργότερα αντιλήφθηκε ότι όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά είχαν μεγαλώσει και μαζί στη ίδια γειτονιά όταν ήταν παιδιά. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις πράξεις του και είπε ότι «εγώ φταίω». «Ο αδερφός μου πέθανε τον Ιανουάριο και είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», φέρεται να πρόσθεσε απολογούμενος, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.  

Παρ’ όλα αυτά, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά την κουτουλιά κατέθεσε εξεταζόμενος ως μάρτυρας νωρίτερα ότι βρίσκονταν για έλεγχο στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου δύο μηχανές της ΔΙΑΣ, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν εκεί με τρία άτομα.

«Όταν του ζητήσαμε την ταυτότητα ο 40χρονος αντέδρασε έντονα. Γύρισε την πλάτη και άρχισε να μας βρίζει. Τον πλησίασα και τότε εκείνος μου έριξε κεφαλιά στα δόντια. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε για να τον συλλάβουμε κι εκείνος πιάστηκε από ένα κάγκελο και αντιστεκόταν ενώ παράλληλα εξύβρισε. Απείλησε και έναν συνάδελφό λέγοντας ότι «θα μάθω πού μένεις και θα έρθω να σε βρω εσένα και την οικογένειά σου. Μετά όμως ζήτησε συγγνώμη», είπε.

Ο συνάδελφός του που δέχτηκε απειλή από τον κατηγορούμενο ήταν και εκείνος παρών στο Δικαστήριο και επιβεβαίωσε όσα έγιναν. Μετά το Δικαστήριο ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.


NEWSLETTER