Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 18:53

Συζήτηση για τη στέγαση προσφύγων, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Γράφτηκε από την
Συζήτηση για τη στέγαση προσφύγων, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

 

Με έξωση κινδυνεύουν πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τα οποία έχουν νοικιαστεί στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο λήγει, κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός, αναφερόμενος και στη χθεσινή κινητοποίηση προσφύγων στην Αθήνα για το θέμα αυτό.

«Οι άνθρωποι καταγγέλλουν ότι με απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης προχωράμε σε έξωση οικογενειών προσφύγων που ζουν το τελευταίο διάστημα σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες. Μιλάμε για 300 πρόσφυγες που τους πετάνε έξω από τα σπίτια που έμεναν και τους λένε "κάντε ότι νομίζετε". Έχουν εξαιρεθεί ευπαθείς ομάδες για ακόμα τρεις μήνες. Οι ίδιοι αναφέρουν για 600 άτομα που θα βγουν στον δρόμο. Πρέπει να προλάβουμε εικόνες με αυτόν τον κόσμο, που έχουν αναγνωριστεί σαν πρόσφυγες, να βρίσκεται σε πλατείες και σε πάρκα. Κάτι πρέπει να κάνουμε πιέζοντας την κυβέρνηση, γιατί η ευθύνη δεν είναι του δήμου. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής εγκλωβισμού που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, είπε ότι ο δήμος έχει αναλάβει πρωτοβουλία με άλλες ΜΚΟ για τη συνέχιση της στέγασης τους ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός αυτών των προσφύγων, από εκείνο που αναφέρθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER