Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 18:10

Στα πράσα 43 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα

Γράφτηκε από την
Στα πράσα 43 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα

Πειθαρχικές και ποινικές διώξεις κινήθηκαν για 43 υπαλλήλους της ΑΑΔΕ που εντοπίστηκαν από την διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της Ανεξάρτητης αρχής το 2018.

Το περασμένο χρόνο η υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων της ΑΑΔΕ διενήργησε συνολικά 143 ελέγχους που αφορούσαν, κυρίως, Προκαταρκτικές Εξετάσεις, Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, και Έρευνες. Από αυτούς σε 19 προέκυψαν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα για 43 υπαλλήλους και οι υποθέσεις απεστάλησαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επιληφθούν της περαιτέρω πειθαρχικής διαδικασίας και δίωξης.
Επίσης η υπηρεσία διενήργησε 43 επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους, για αποκάλυψη παραβατικής συμπεριφοράς. Καταλόγισε σε βάρος υπαλλήλων 26.189.400 ευρώ (πλέον προσαυξήσεων), κυρίως από παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α.
Ακόμη, ολοκλήρωσε 14 Εισαγγελικές Παραγγελίες και οι Πορισματικές Εκθέσεις των Οικονομικών Επιθεωρητών διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελικούς Λειτουργούς.
Επίσης, διενήργησε και ολοκλήρωσε 133 Ελέγχους Περιουσιακής Κατάστασης (Ε.Π.Κ.) σε υπαλλήλους, από τους οποίους προέκυψε ότι για 9 υπαλλήλους δεν δικαιολογήθηκε η απόκτηση περιουσιακών τους στοιχείων, συνολικού ποσού 4.471.708 ευρώ. Οι φάκελοι υποθέσεων διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER