Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 15:40

Άγριες αποδοκιμασίες σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Άγριες αποδοκιμασίες σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη (Βίντεο)

Άγριες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στην παρέλαση της Κατερίνης για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου εναντίον του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστο Σίμο, και κυρίως εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρη Τζαμακλή.

Mαθητές και εξαγριωμένοι πολίτες, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ lefteria.gr, κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από τον χώρο. Ακολούθησε «πανζουρλισμός» με τους συγκεντρωθέντες να τον βρίζουν και να του φωνάζουν «προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική». Η αστυνομία έδωσε σκληρή μάχη ώστε να καταφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο όχημα του και να απομακρυνθεί από την πλατεία Ηρώων.

Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν αρχικώς από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες γιουχάισαν άγρια τους δύο κυβερνητικούς, όταν πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας, φωνάζοντας «ουου, προδότες».

Σε πολλά σημεία κατά μήκος της παρέλασης είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι τραγουδούσαν δυνατά το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ παρελαύνοντες μαθητές και μαθήτριες, καθώς και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων το τραγουδούσαν επίσης δυνατά, όταν παρήλαυναν από την εξέδρα των επισήμων, ενώ όλοι τους σχεδόν φορούσαν κονκάρδες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Μεγάλη ομάδα πολιτών είχε παραταχθεί στο Εσπερινό Λύκειο με πανό και ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μια άλλη μεγάλη ομάδα νεολαίων μαζί με πολίτες παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία. Σε λίγο δίπλα από την εξέδρα στην πλατεία Ηρώων εμφανίσθηκε πολυπληθής ομάδα μαθητών, οι οποίοι, αφού πρώτα παρήλασαν, στη συνέχεια μετέβησαν εκεί και άρχισαν και αυτοί να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ ισχυρός ήταν ο κλοιός της αστυνομίας.

Όταν όμως πήγε να φύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέδρα έγινε χαμός, αφού πολλοί πολίτες ενώθηκαν με τους νεολαίους και άρχισαν να τον προπηλακίζουν άγρια, ώσπου να καταφέρει η αστυνομία να τον φυγαδεύσει από τον χώρο.


NEWSLETTER