Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 18:26

Δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή Κιάτο- Αίγιο

Γράφτηκε από την
Δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή Κιάτο- Αίγιο

 

Δοκιμαστικό δρομολόγιο μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Κιάτου και Αιγίου με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Ξυλοκάστρου και Ακράτας, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών Θάνου Βούρδα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της επιδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κιάτου- Ροδοδάφνης.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ πρόκειται για τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 70 χλμ., σε συνέχεια του λειτουργικού τμήματος Κόρινθος- Κιάτο, που περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη. 

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ., 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700 μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 κάτω διαβάσεις και 10 άνω διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τρένου (άνω των 200 χλμ./ώρα).

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα είναι το πρώτο, μετά από 8 χρόνια αναστολής της κυκλοφορίας τρένων στο εν λόγω τμήμα, λόγω κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER