Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 16:19

Λυκουρέζος: "Εμείς μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Αν είναι δυνατόν!"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λυκουρέζος: "Εμείς μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Αν είναι δυνατόν!"

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έτσι ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Στο πλευρό του ποινικολόγου και πρώην βουλευτή, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, βρέθηκαν η κόρη του Μαρία Ελένη και η Νατάσσα Καλογρίδη.

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι δύο δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θ. Παναγοπουλος για τη «μαφία των φυλακών».
Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έτσι ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Σύμφωνα με το Θρ. Κονταξή, ο εντολέας του, Αλεξ. Λυκουρέζος, είναι σοκαρισμένος από τις εξελίξεις. «Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία» υποστήριξε σε δηλώσεις του προσθέτοντας πως «ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο ίδιος όμως είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια». Παράλληλα, ο Θρ. Κονταξής τόνισε ότι «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις, να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας».

Ο Ιω. Μαρακάκης υποστήριξε πάλι ότι η πλευρά του Αλεξ. Λυκουρέζου θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη, την οποία χαρακτήρισε κινηματογραφική, συνιστά υπερβολή.

«Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί, αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό. Γνωρίζετε ποσό εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλεξ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου» υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε: «Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλου. Ο Αλεξ. Λυκουρέζος ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη».

«Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!» είναι τα λόγια του Ποινικολόγου Αλεξ. Λυκουρέζου κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο. Και οι δύο κατηγορούμενοι θα συνεχίζουν να κρατούνται μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να απολογηθούν.

Στο πλευρό του ποινικολόγου και πρώην βουλευτή, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, βρέθηκαν η κόρη του Μαρία Ελένη και η Νατάσσα Καλογρίδη, οι οποίες τον ανέμεναν έξω από το γραφείο του εφέτη ειδικού ανακρίτη, Ευτ. Νικόπουλου, που χειρίζεται την έρευνα της «μαφίας των φυλακών».

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, μετήχθη νωρίτερα ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, ο οποίος εξέδωσε χθες ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης.

Η κόρη του έσπευσε να αγκαλιάσει τον Αλεξ. Λυκουρέζο, ενώ και η φίλη του Νατάσσα Καλογρίδη στάθηκε στο πλευρό του.

Αμέσως μετά ακολούθησε και η είσοδος του δεύτερου συλληφθέντα δικηγόρου, Θ. Παναγόπουλου. Το ένταλμα σε βάρος του εκτελέστηκε σήμερα, καθώς κατά πληροφορίες, ο συνήγορος βρισκόταν εκτός Αθηνών λόγω εργασίας.
Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER