Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 19:15

Εκδήλωση μνήμης για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκδήλωση μνήμης για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

«Ο Απρίλιος του 1915 γράφτηκε και μαύρα γράμματα στην ιστορία του Αρμενικού λαού καθώς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία διαπράχθηκε Γενοκτονία κατά των Αρμενίων» είπε ο πρέσβης της Αρμενίας Fadey Charchoghlyan μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης.

«Οι περισσότεροι από εμάς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, είμαστε σίγουρα απόγονοι των επιζησάντων της Γενοκτονίας, για τους οποίους -και όπως για όλους τους Αρμένιους- η μνημόνευση την αρμένικης γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνον απόδοση φόρου τιμής στους προγόνους μας αλλά είναι επίσης και υποχρέωση μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, για να θυμάται τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, έτσι ώστε να γίνουν βήματα με στόχο να αποκλεισθεί η επανάληψή τους», σημείωσε ο πρέσβης της Αρμενίας. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του «στους πιστούς φίλους», όπως χαρακτήρισε τους Έλληνες, καθώς η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει από το 1996 την Αρμενική Γενοκοτονία.

Την ευγνωμοσύνη του αρμενικού λαού προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε, από την πλευρά του, και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Δερεγιάν Νταρόν, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και υπενθύμισε ότι «στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση της Αρμενίας αναγνώρισε τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού». «Φέτος στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων, οι Αρμένιοι όλου του κόσμου στεκόμαστε δίπλα και ενώνουμε τη φωνή μας με τους Ποντίους αδερφούς μας», υπογράμμισε ο κ. Νταρόν και τόνισε ότι «η Τουρκία πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της».
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER