Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:16

Δύο άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν για παιδική πορνογραφία

Γράφτηκε από την
Δύο άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν για παιδική πορνογραφία

 

Δύο άτομα που δηλώνουν καλλιτέχνες, ένας ζωγράφος 40 ετών και ένας μουσικός 67 ετών, καθώς και μια 40χρονη, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής κατηγορούμενοι για παιδική πορνογραφία.

Σημειώνεται, ότι σε αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί, με την παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων, σε τρεις χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ ο 40χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η 40χρονη ήταν φίλη του 67χρονου και προσέγγιζε αρχικά κυρίως ανήλικες κοπέλες σε καφετέριες και μπαρ, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τις έπειθε ότι θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στον χώρο της μόδας, αλλά πρώτα θα έπρεπε να κάνουν «ειδικές φωτογραφίσεις». Στη συνέχεια εμφανιζόταν και ο 67χρονος που τους μιλούσε για την ..μεγάλη καριέρα που θα τις βοηθούσε να κάνουν.

Ο 40χρονος ζωγράφος λειτουργούσε με ανάλογο τρόπο, ξεχωριστά από το ζευγάρι, αλλά διαπιστώθηκε ότι μια κοπέλα είχε πέσει παράλληλα θύμα και των τριών συλληφθέντων.

Από τις αστυνομικές έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός υπολογιστής και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον ποσότητα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER