Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 13:00

Κρήτη: Πατέρας βίαζε την 5χρονη κόρη του για τρία χρόνια

Γράφτηκε από την
Κρήτη: Πατέρας βίαζε την 5χρονη κόρη του για τρία χρόνια

Ομόφωνα ένοχος για βιασμό της κόρης του από την ηλικία των 5 έως τα 8 της χρόνια κρίθηκε ένας 33χρονος πατέρας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Το κοριτσάκι είναι σήμερα 11 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 33χρονο 18 έτη κάθειρξης για τον βιασμό, 20 έτη κάθειρξης για την αποπλάνηση και 20 έτη κάθειρξης για την ασέλγεια μεταξύ συγγενών. Συνολικά 58 έτη και κατά συγχώνευση 39 έτη.

Ο 33χρονος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα οδηγηθεί στην φυλακή καθώς η έφεση του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης το παιδί εξετάστηκε από γυναικολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει βιαστεί συστηματικά και παρουσιάζει την σεξουαλική δραστηριότητα μιας ενήλικης γυναίκας σύμφωνα με το cretalive.gr.

Η κακοποίηση, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, γινόταν από το 2013 έως το 2016.

Η μητέρα του παιδιού έκανε την καταγγελία αφού χώρισε το ζευγάρι. Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι το παιδί της αποκάλυψε όσα συνέβαιναν αφού ένιωσε ασφάλεια με την απομάκρυνση του πατέρα του

Ο 33χρονος φέρεται να το φόβιζε ότι αν πει το παραμικρό θα έχουν όλοι συνέπειες και το ίδιο και η μητέρα του. Ισχυρίζεται ακόμα ότι η καταγγελία είναι στημένη από την πρώην γυναίκα του και την πρώην πεθερά του για οικονομικούς λόγους.

Ο δικηγορος της πολιτικής αγωγής, κ. Γιώργος Αθανατος δήλωσε ότι είναι από τα πιο σκληρά αδικήματα κατά της ελευθερίας της γενετήσιας αξιοπρέπειας που έχει συναντήσει στα 40 χρόνια δικηγορίας του.


NEWSLETTER