Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 15:40

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού Δημόσιων Νοσοκομείων

Γράφτηκε από την
ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού Δημόσιων Νοσοκομείων

Νέα περιστατικά βίας σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι κυριότεροι λόγοι σύμφωνα με την ίδια είναι οι «τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, η φτώχεια που οδηγεί όλο και περισσότερους ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία, παρά την ταλαιπωρία, η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Παράλληλα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «προξενεί εντύπωση πως δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ανακοίνωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων περιγραφής των περιστατικών και καταδίκης των ατόμων που τα προξένησαν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων αρνούνται να υποβάλλουν μηνύσεις στους ταραξίες, σε κλέφτες και σε οποιονδήποτε επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά. Πετάνε το μπαλάκι στους συναδέλφους που δέχθηκαν τις επιθέσεις οι οποίοι όμως φοβούνται τη στοχοποίηση του ίδιων και των οικογενειών τους».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν τα εξής περιστατικά:

Το Σάββατο 4 Μαΐου, στις 4.00 μμ. στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, πολίτης έφερε σε φορτηγάκι πάνω στην καρότσα την έγκυο σύζυγό του που αιμορραγούσε. Ο τραυματιοφορέας που ανέλαβε τη διακομιδή, «ξυλοκοπήθηκε» από τον σύζυγο. Παρά ταύτα την μετέφερε στο ΤΕΠ, κλήθηκε η αστυνομία, αλλά όταν έφθασε ο δράστης είχε εξαφανισθεί, ο οποίος εμφανίστηκε τρεις ώρες μετά, υπέγραψε και πήρε την σύζυγό του. «Η Διοίκηση απούσα. Δεν επέβαλε μήνυση και γι’ αυτό και δεν συνελήφθη ο δράστης».

Την Πρωτομαγιά «ομάδα παραβατικών ατόμων στο Νοσοκομείο Άμφισσας έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στα ΤΕΠ. Επιτέθηκαν στο προσωπικό». Στην Ναύπακτο άτομο το Σάββατο το πρωί 4 Μαΐου, «μπήκε από το παράθυρο του Κέντρου Υγείας για να κλέψει φάρμακα. Απείλησε το προσωπικό. Κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε εξαφανισθεί».

Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών πάλι το Σάββατο, 8 άτομα επισκέπτες επιτέθηκαν στους νοσηλευτές της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας, να λάβει μέτρα «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως αναφέρει και να δώσει εντολή στις Διοικήσεις να υποβάλλουν μηνύσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER