Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 12:16

Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας

Γράφτηκε από την
Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας

Αρνητική είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στο αίτημα του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση νέας τετραήμερης άδειας, όπως είχε αιτηθεί προ ημερών.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 93/2019 βούλευμα το αίτημά, του καταδικασθέντος 11 φορές σε ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα, απορρίφθηκε ομόφωνα διότι οι δικαστές έκριναν ότι μπορεί να πληροί τις τυπικές, αλλά δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ' ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί.

Ο ισοβίτης κατάδικος που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έκτοτε κρατείται φρουρούμενος σε ειδικό χώρο, σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδρασή του, καθώς θεωρεί τις συνθήκες κράτησής του «απάνθρωπες και βάναυσες».

Αρνείται να δεχτεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να δεχτεί τροφή και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, όπου αναμένουν την επίσημη δικαστική απόφαση για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και θα ενεργήσουν αναλόγως για τη μεταφορά του στις φυλακές Κασσαβετείας Βόλου ή για τη συνέχιση της παραμονής του στο νοσοκομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER