Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 12:11

Ρόδος: Στο εδώλιο γιατρός, για έκτρωση σε 13χρονη

Γράφτηκε από την
Ρόδος: Στο εδώλιο γιατρός, για έκτρωση σε 13χρονη

Μια συγκλονιστική υπόθεση με «πρωταγωνιστές» έναν ιατρό που ανέλαβε να κάνει έκτρωση σε μια 13χρονη και έναν 35χρονο, ο οποίος φέρεται ότι αποπλάνησε και κατέστησε έγκυο το ανήλικο κορίτσι, εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, στη Ρόδο.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και τα γεγονότα έλαβαν χώρα το 2011.

Τότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γονείς της 13χρονης άσκησαν μήνυση για αποπλάνηση σε βάρος ενός 35χρονου, με τον οποίο διατηρούσε σχέση κόρη τους, υποστηρίζοντας ότι την άφησε έγκυο.

Η κύηση, ωστόσο, διεκόπη με τη συμμετοχή ενός γιατρού ο οποίος πλέον εγκαλείται για την πράξη του.

Κατηγορούμενος: Η 13χρονη μου συστήθηκε ως 17χρονη

Οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του 35χρονου και του ιατρού ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Το 2012 οι δυο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στον ανακριτή, με τον 35χρονο να αρνείται την αποπλάνηση και όλα όσα του καταλογίζονταν.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τη «Ροδιακή», παραδέχθηκε ότι είχε συνάψει σχέση με την ανήλικη, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι εκείνη του είχε παρουσιαστεί ως 17χρονη.

Ο 35χρονος προσέθεσε κατά την απολογία του ότι είχε γνωρίσει και μια φίλη της η οποία είχε συστηθεί ως 18χρονη, ενώ τόνισε ότι η μητέρα της ανήλικης ήξερα για τη σχέση τους και πως τον είχε συναντήσει κάποιες φορές.

Ο καβγάς με την κοπέλα και τους γονείς

Ο 35χρονος είχε προσθέσει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους η νεαρή κοπέλα του δήλωσε ότι είναι έγκυος και εκείνος από τη πλευρά του τη διαβεβαίωσε πως είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να την παντρευτεί.

Εκείνη, ωστόσο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, τον πληροφόρησε λίγες μέρες αργότερα ότι είχε αποφασίσει μαζί με την μητέρα της να κάνει έκτρωση.

Υστερα από λίγες ημέρες η νεαρή κοπέλα του ανακοίνωσε ότι πήγε στο γιατρό μαζί με τη μητέρα της φίλης της και ότι ο γιατρός της ζήτησε να είναι μαζί και κάποιος από τους γονείς της.

Τις επόμενες ημέρες πράγματι η ίδια κοπέλα του είπε ότι πήρε μαζί με τη μητέρα της από το φαρμακείο ένα χάπι για τη διακοπή της εγκυμοσύνης.

Μετά από αυτό, όπως αναφέρει η «Ροδιακή», η σχέση του ζευγαριού άρχισε να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα μέχρι που στο τέλος ο 35χρονος της ζήτησε να χωρίσουν. Τότε ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχτηκε την φραστική επίθεση της κοπέλας, ενώ ακολούθησε και καβγάς με τον πατέρα της, ο οποίος τον κατηγόρησε για αποπλάνηση της κόρης του.

Στο ίδιο μήκος κύματος αρνούμενος τις κατηγορίες απολογήθηκε και ο γιατρός που κατηγορείται στην υπόθεση.

Ενοχος για αποπλάνηση ο 35χρονος, ένοχος για την έκτρωση ο γιατρός

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, που είχε εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση, είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση.

Ο γιατρός κατηγορούνταν για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα, ενώ ο 35χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το 12ο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης χωρίς την συναίνεση των γονιών της.

Τον Οκτώβριο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω (πρωτόδικο), απάλλαξε από την κατηγορία της έκθεσης τον γιατρό και τον έκρινε ένοχο για την διακοπή της εγκυμοσύνης επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Με την ίδια απόφαση, ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για αποπλάνηση ανηλίκου σε βαθμό πλημμελήματος (πλειοψήφησαν οι ένορκοι) και του επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών για την πράξη αυτή, καθώς ένοχος όπως κατηγορούνταν για την ηθική αυτουργία στην διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης, για την οποία πράξη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών.


NEWSLETTER