Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 14:50

Θεσσαλονίκη: Προγράμματα για την οδική ασφάλεια σε σχολεία

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Προγράμματα για την οδική ασφάλεια σε σχολεία

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια πραγματοποιούνται από σήμερα και όλη την εβδομάδα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Τη σχετική διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ–ΚΜ).

Τα προγράμματα βασίζονται στις οδηγίες που έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο και οι ενότητές τους αφορούν στους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας– πινακίδες και σήμανση, στην οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών, τη βιώσιμη κινητικότητα, τα εμποδιζόμενα άτομα, τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης, την κυκλοφοριακή συμπεριφορά, την οικονομία και το περιβάλλον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του παρουσίαση της σύγχρονης κινητικότητας, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται βιωματικές δράσεις (ζώνη ασφαλείας, τυφλές γωνίες των οχημάτων, απεγκλωβισμός μαθητών από φλεγόμενο λεωφορείο), καθώς και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα παιδιά μιλάνε για τον δρόμο: στο Σχολείο της Φύσης».


NEWSLETTER