Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 14:40

Ιερώνυμος για Γενοκτονία Ποντίων: Καθήκον μας να προσευχόμαστε γι' αυτούς τους ανθρώπους

Γράφτηκε από την
Ιερώνυμος για Γενοκτονία Ποντίων: Καθήκον μας να προσευχόμαστε γι' αυτούς τους ανθρώπους

«Είναι καθήκον μας να τους θυμόμαστε, να προσευχόμαστε γι' αυτούς και να προσέξουμε για το μέλλον μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική ιστορική στιγμή.

Μάλιστα, σημείωσε πως δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την εκδήλωση που γίνεται για να θυμηθούμε την καταστροφή του Ελληνισμού και των συνανθρώπων μας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Ηρώδειο και έφερε τον τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», ενώ τη διοργάνωσή της ανέλαβε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών. Το «παρών» έδωσαν ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και πολιτικοί, ενώ τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής επίσκοπος Θεσπιών Συμεών. Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίαζε η Πόπη Τσαπανίδου με αφηγητή τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, συμμετείχαν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης. Μαζί τους, χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER