Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 15:40

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Γράφτηκε από την
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Εκτός φυλακής θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ρωμανός, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το Πεντεμελές Εφετείο μείωσε την ποινή του Νίκου Ρωμανού από 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη, καθώς του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές. Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στον νεαρό κατηγορούμενο για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Νωρίτερα, ο Αρειος Πάγος είχε αναγνωρίσει στον Νίκο Ρωμανό ελαφρυντικό με βάση τη διαγωγή του στις φυλακές. Στη συνέχεια η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στο Εφετείο, το οποίο και εξέδωσε την σημερινή απόφασή του που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Ν. Ρωμανού.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Ν. Ρωμανού, Θ. Μαντάς, εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Το δικαστήριο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Ακόμη, ο κ. Μαντάς τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική, διότι εκτός του ότι ανοίγει τον δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER