Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 19:52

Κέρκυρα: «Βαριά καμπάνα» για 67χρονο που πυροβόλησε το σκύλο του

Γράφτηκε από την
Κέρκυρα: «Βαριά καμπάνα» για 67χρονο που πυροβόλησε το σκύλο του

 

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών και χρηματική ποινή 5.300 ευρώ, επιβλήθηκε, από τις δικαστικές αρχές, σε 67χρονο που συνελήφθη πριν από τέσσερις μέρες, με την κατηγορία της παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και παράνομη οπλοχρησία.

Ο 67χρονος, που άσκησε έφεση στην ποινή που του επιβλήθηκε, κατηγορείται ότι την περασμένη Τετάρτη πυροβόλησε το σκύλο του με κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή του.

Το γεγονός που έλαβε χώρα στην περιοχή Πέραμα της Κέρκυρας, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές μία γειτόνισσα του 67χρονου, που τον είδε να προβαίνει στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Μετά από έρευνες ανδρών του αστυνομικού τμήματος Αχιλλείων Κέρκυρας, η «πληγωμένη» σκυλίτσα εντοπίστηκε από τα μέλη της Φιλοζωικής «Κιβωτός»,μέσα σε ένα χωράφι και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου και διέγνωσε τα πολλαπλά χτυπήματα που έφερε το ζώο από τα σκάγια, με αποτέλεσμα να φέρει παραλυσία στα δυο του πίσω πόδια.

Σε έρευνες που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές, στην αυλή του 67χρονου, βρέθηκαν, ακόμη δύο ενήλικα σκυλιά και έξι κουταβάκια που παραδόθηκαν στο φιλοζωικό σύλλογο Κέρκυρας.

Η «άτυχη», σκυλίτσα αναμένεται να μεταφερθεί στην κτηνιατρική κλινική του Α.Π.Θ., λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER