Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 15:30

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στα μέλη του Ρουβίκωνα - Για την επίθεση στη Βουλή

Γράφτηκε από την
Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στα μέλη του Ρουβίκωνα - Για την επίθεση στη Βουλή

Κακουργηματικές κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, για την επίθεση που εξαπέλυσαν στο κτίριο της Βουλής.

Μετά το σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον βανδαλισμό του κτιρίου της Βουλής από μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας -με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα- η Εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά των μετεχόντων στην καταδρομική επιχείρηση στο περιστύλιο της Βουλής για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου που διώκεται ως κακούργημα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, που αφορά όλους όσοι συμμετείχαν στον βανδαλισμό του κοινοβουλίου -ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι ήδη συλληφθεί- το ένα μέλος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη και οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές είναι αντιμέτωπο με κατηγορία κακουργήματος και παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση.

Το μέλος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη είναι 37 ετών και φέρεται ότι διατηρεί κεντρικό ρόλο στην αντιεξουσιαστική ομάδα, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές ακόμη ενέργειες στο παρελθόν.

Ο βανδαλισμός της πρόσοψης του κοινοβουλίου προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ενώ βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER