Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 16:37

Εκδόθηκε από το Βέλγιο στην Ελλάδα ο δολοφόνος του Σταματιάδη

Γράφτηκε από την
Εκδόθηκε από το Βέλγιο στην Ελλάδα ο δολοφόνος του Σταματιάδη

Τον άτυχο 52χρονο επιχειρηματία τον είχαν πυροβολήσει στην πλάτη δύο ληστές που εισήλθαν στο σπίτι του, στην Κηφισιά, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας - Ο ένας από τους δράστες είχε εντοπιστεί στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο και εκδόθηκε στην Ελλάδα στις 12 Ιουνίου-Η επιχείρηση "Sus Scrofa".

Εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου από τις Αρχές του Βελγίου και αφίχθη στην Ελλάδα ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός Τζέρτζι Έλβις, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.
Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας και ένοπλης απόπειρας ληστείας που διέπραξε ομάδα Αλβανών κακοποιών σε βάρος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018, στο σπίτι του στην Κηφισιά.
Ένας από τους δράστες και υπεύθυνος για την δολοφονία του άτυχου 52χρονου επιχειρηματία που πυροβόλησαν τότε στην πλάτη μπροστά στα μάτια της συζύγου και κατέληξε στα τέλη Απριλίου του 2018, ήταν ο 30χρονος ο οποίος εντοπίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου, μετά από πολύμηνη έρευνα των αντρών της Ασφάλειας Αττικής σε προάστιο των Βρυξελών στο Βέλγιο, όπου και είχε καταφύγει μετά τη ανθρωποκτονία και αφού μετέβησαν στο Βέλγιο Έλληνες αξιωματικοί, συνεργάστηκαν με τις βελγικές Αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Από την εξάρθρωση της σπείρας των σκληρών κακοποιών με τις πάνω από 120 ληστείες και κλοπές τον περασμένο Φεβρουάριο και την προφυλάκιση των 8 μελών της σπείρας, η έρευνα για την δράση τους συνεχίστηκε σε όλη την χώρα, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι η πρακτική τους ήταν να στοχοποιούν σπίτια κυρίως σε χωριά της επαρχίας, να πραγματοποιούν εφόδους και να πραγματοποιούν ακόμα και έξι διαρρήξεις μέσα σε ένα απόγευμα όπως στην περίπτωση χωριού της Κατερίνης.
Αρχικά, από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχε προκύψει πως οι κακοποιοί είχαν πραγματοποιήσει δύο ένοπλες ληστείες, 55 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια, 9 απόπειρες διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ, στην Αττική, στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο. Είναι όλοι τους σκληροί κακοποιοί και έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις και ένας από αυτούς και για πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών κατά την διάπραξη ληστείας.
Από την συνεχιζόμενη έρευνα αυτή την φορά από τις Αρχές της Κεντρικής Μακεδονίας, εξιχνιάστηκαν ακόμη 69 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια που έγιναν μέσα σε ένα εξάμηνο σε 12 νομούς της Ελλάδας.

Το χρονικό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται πως δύο από τους δράστες, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018, πήδηξαν την μάντρα και βρέθηκαν στο προαύλιο του σπιτιού του επιχειρηματία. Στη συνέχεια, έσπασαν το αφαλό της κεντρικής εισόδου και εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρώτοι ξύπνησαν ο 52χρονος, μαζί με τη σύζυγό του, ο οποίος άκουσε θόρυβο και βήματα και πετάχτηκε από το κρεβάτι.
Βγαίνοντας από το υπνοδωμάτιο έπεσε κατευθείαν πάνω στους δράστες και όρμησε πάνω τους με τα χέρια. Ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα σιδερένιο αντικείμενο, πιθανόν λοστό, παρότι το θύμα όμως έπεσε κάτω από το δυνατό χτύπημα, σηκώθηκε πάλι και όρμησε εκ νέου στους ληστές, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τον πυροβολήσει δύο φορές στην πλάτη και να τον σωριάσει αιμόφυρτο στο πάτωμα του υπνοδωματίου, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, που ξέσπασε σε κραυγές.
Οι δράστες αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή δίχως να πάρουν τίποτα. Στο σπίτι βρισκόταν και ο ένας γιος του από τα τρία ενήλικα παιδιά του, που άκουσε την συμπλοκή από την σοφίτα που κοιμόταν, όπως και η οικιακή βοηθός. Μέχρι να κατέβει όμως βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο και τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.
Στο σπίτι ακολούθησαν σκηνές πανικού με την σύζυγο και τον γιο του θύματος. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματά", όπου λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του, υποβλήθηκε σε πολύωρες και απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ μέχρι που κατέληξε, ύστερα από 18 ημέρες μάχης που έδωσε για την ζωή του.

Το χρονικό της επιχείρησης «Sus Scrofa»

Το αίμα ενός αγριογούρουνου και ο κάλυκας του όπλου με το οποίο το σκότωσαν, οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί ονόμασαν ολόκληρη την επιχείρηση για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών «sus scrofa» που είναι και η επιστημονική ονομασία στα λατινικά του αγριόχοιρου.
Λίγο καιρό πριν την απόπειρα ληστείας και δολοφονίας σε βάρος του επιχειρηματία στο σπίτι του στην Κηφισιά, οι δράστες είχαν πάει στην Αρκαδία για κυνήγι αγριογούρουνου και μάλιστα με κλεμμένο τζιπ στο πορτ μπαγκάζ του οποίου είχαν βάλει τα θηράματά τους.
Αργότερα και ύστερα από μία διάρρηξη είχαν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο εντόπισαν οι Αρχές και μέσα σε αυτό το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισε αίμα που αποδείχτηκε πως ανήκε σε αγριογούρουνο και ένας κάλυκας που βαλλιστικά ταυτοποιήθηκε με τους κάλυκες του πιστολιού από το οποίο έχασε την ζωή του ο επιχειρηματίας.
Έκτοτε οι αστυνομικοί σάρωσαν τα social media για να εντοπίσουν τυχόν αναρτήσεις από κυνήγι αγριογούρουνου εκείνη την περίοδο και ένας από τα μέλη της συμμορίας εντοπίστηκε στο Facebook να έχει «ανεβάσει» σχετική φωτογραφία και να κομπάζει για το πως κατάφερε να σκοτώσει αγριογούρουνο από κοντινή απόσταση με πιστόλι…
Αυτή ήταν η αρχή του νήματος που σύντομα οδήγησε τις Αρχές στο ξεδιπλώσουν ολόκληρο το κουβάρι της υπόθεσης και να προχωρήσουν στην σύλληψη 8 μελών της 12μελούς σπείρας με αστυνομικές επιχειρήσεις σε προάστιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και στην χώρα μας σε Αττική και Κορινθία.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER