Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 15:30

Ηλεία: Άγρια συμπλοκή στην κεντρική πλατεία των Λεχαινών

Γράφτηκε από την

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κεντρική πλατεία των Λεχαινών, αυτή του Αγίου Δημητρίου, μετατρέπεται σε «αρένα» από ομάδες αλλοδαπών και μάλιστα σε ώρες αιχμής.

Το περασμένο Σάββατο (15/06), αργά το απόγευμα και ενώ η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο που απολάμβανε τον καφέ του στις καφετέριες της πλατείας και τα παιδιά έκαναν ποδήλατο ή έπαιζαν μπάλα, ομάδες ατόμων (σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Πακιστανοί και Αλβανοί) για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν, ήρθαν στα χέρια, βγήκαν -σύμφωνα με μαρτυρίες- μαχαίρια, με αποτέλεσμα να επικρατήσει τρόμος και πανικός στους θαμώνες των καταστημάτων, που έτρεχαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους και να φύγουν μακριά από το σημείο.

Η άγρια συμπλοκή κράτησε περίπου μισή ώρα και τα πνεύματα ηρέμησαν περίπου στις 9 το βράδυ και αφού από την πλατεία του Αγίου Δημητρίου είχαν αποχωρήσει όσοι συνεπλάκησαν. Εκτός από τα γενικευμένης έκτασης επεισόδια υπήρξαν και μεμονωμένα, όπως αυτό που διαδραματίστηκε πριν από κάποιες ημέρες μεταξύ Σύρου και δύο Αλβανών, το οποίο περιορίστηκε σε ύβρεις και σπρωξίματα.

Ο κ. Α.Α., κάτοικος Λεχαινών, περιέγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία ως εξής: «Για πολλοστή φορά, στη πλατεία Λεχαινών, ακριβώς μπροστά στον Αγ. Δημήτριο, είχαμε εκτεταμένη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και άμεση συγκέντρωση δεκάδων άλλων εξ’ αυτών, έτοιμων για ενεργή εμπλοκή. Όλα αυτά σε ώρα αιχμής (20.30 - 21.00),καλοκαιρινής βραδιάς, με δεκάδες παιδάκια πάνω στην πλατεία, με ποδήλατα και μπάλες και με δεκάδες θαμώνες στα γύρω μαγαζιά, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων». Αποτέλεσμα: Παιδάκια να τρέχουν έντρομα προς πάσα κατεύθυνση, γονείς επίσης, προς αναζήτηση αυτών, ενώ οι θαμώνες των καταστημάτων…. άρον άρον να αποχωρούν και αυτοί, φοβούμενοι τα χειρότερα. Τρόμος, ανησυχία, προβληματισμός».

Πηγή: patrisnews