Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 13:20

Άρπαξαν την τσάντα με τις συντάξεις από ταχυδρόμο στην Ημαθία

Γράφτηκε από την
Άρπαξαν την τσάντα με τις συντάξεις από ταχυδρόμο στην Ημαθία

Στο στόχαστρο κακοποιών μπήκε μια ταχυδρομική διανομέας, η οποία μετέφερε χρήματα για πληρωμή συντάξεων στην Ημαθία, στο δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό που καταγράφεται από τις Αρχές μέσα σε περίπου δύο μήνες.

Η ταχυδρόμος, ηλικίας 52 ετών, περπατούσε χθες, στις 10 το πρωί, στην περιοχή της Κουλούρας, όταν - όπως κατήγγειλε - αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες την πλησίασε, ο συνοδηγός βγήκε από το ΙΧ, την αιφνιδίασε και της άρπαξε την ταχυδρομική τσάντα, η οποία περιείχε χρήματα για πληρωμή συντάξεων. Οι δράστες μετά την κλοπή διέφυγαν.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας της ταχυδρόμου, το χρηματικό ποσό για τη διανομή συντάξεων ήταν περίπου 5.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πριν από δύο μήνες, στις 23 Απριλίου, θύμα μαφιόζικης ληστείας είχε πέσει μια σαραντατετράχρονη ταχυδρομική διανομέας, επίσης στην Ημαθία, από την οποία άγνωστοι άρπαξαν τσάντα που περιείχε 15.000 ευρώ, ποσό το οποίο επίσης προοριζόταν για πληρωμή συντάξεων.

Στην πρώτη αυτή περίπτωση, η γυναίκα κινείτο με αυτοκίνητο στον επαρχιακό δρόμο από την Αλεξάνδρεια προς το Λουτρό Ημαθίας, όταν κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε όχημα τής έκλεισαν το δρόμο και υπό την απειλή μεταλλικού αντικειμένου –το οποίο δεν είχε μπορέσει να προσδιορίσει– την υποχρέωσαν να τους παραδώσει την τσάντα με τα χρήματα.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή, σε μικρή απόσταση, καμένο το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι ληστές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER