Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 16:00

Μαρία Καραμεσίνη: Η ανεργία έπεσε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο

Γράφτηκε από την

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό της ανεργίας το φετινό Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 17,6%, σχολίασε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Συγκεκριμένα, είπε: «75.000 παραπάνω θέσεις εργασίας προστέθηκαν καθαρά στην οικονομία, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Είχαμε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μείωση της ανεργίας, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2018. Αυτό συνιστά επιτάχυνση του βηματισμού με τον οποίο μειώνεται η ανεργία. Φέτος, για πρώτη φορά, παρατηρήθηκε ότι η ανεργία αποκλιμακώθηκε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο».

Η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ότι τα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης δείχνουν ότι «το 22% περίπου των νέων θέσεων οφείλεται στον τουρισμό (καταλύματα και εστίαση). Περίπου το 25% οφείλεται στη μεταποίηση και στις μεταφορές/αποθηκεύσεις. Περίπου 13% πήγε σε επιστημονικούς κλάδους και τεχνικά επαγγέλματα και περίπου 22% πήγε στην ιδιωτική εκπαίδευση».

«Η βιομηχανία δημιούργησε παραπάνω θέσεις από ό,τι ο τουρισμός» σχολίασε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι υπήρχαν και άλλοι επιμέρους κλάδοι που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν τρεις πόλοι αύξησης της απασχόλησης, ο τουρισμός, η μεταποίηση/μεταφορές/αποθηκεύσεις, επιστημονικές/επαγγελματικές/τεχνικές δραστηριότητες, που υποστηρίζονται από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η εκπαίδευση, επίσης πολύ σημαντικός τομέας που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ