Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 20:51

Φυλακές Κορυδαλλού: Από τα λαμπερά εγκαίνια... στις δολοφονικές επιθέσεις

Γράφτηκε από την
Φυλακές Κορυδαλλού: Από τα λαμπερά εγκαίνια... στις δολοφονικές επιθέσεις

Οι στιγμές που οι φυλακές Κορυδαλλού συγκέντρωσαν πάνω τους το βλέμμα της κοινής γνώμης

Πέντε εμβληματικά έργα ανάπλασης σε Αττική και Θεσσαλονίκη εξήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής - στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων - ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να αλλάξει η εικόνα των πόλεων και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μεταξύ των έργων είναι η κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και η μετατροπή τους σε πάρκο πολιτισμού και αθλητισμού. Πρόκειται για κάτι που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Η συγκεκριμένη εξαγγελία προκάλεσε ανακούφιση στους κατοίκους της περιοχής. «Από μικρό παιδί όταν με ρωτούσαν από που είσαι έλεγα από τον Κορυδαλλό. Η απάντηση που έπαιρνα ήταν "από μέσα ή απ' έξω; Καλύτερα να φύγουν» λέει στην κάμερα του Open TV κάτοικος του Κορυδαλλού.

«Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να φύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό. Πρέπει όμως να βρεθεί κάποιο μέρος, να πάνε κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και οι συγγενείς και οι χιλιάδες κρατούμενοι και οι εργαζόμενοι στις φυλακές» λέει από την πλευρά του στο Open TV ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία των φυλακών Κορυδαλλού ΕΔΩ


NEWSLETTER