Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 15:30

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Γράφτηκε από την
Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Δύο Σουδανοί συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στα Πατήσια και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με την κατηγορία ότι διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία μετά χρήσεως, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα εκ κερδοσκοπίας, παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί αναζητούσαν μετανάστες στην περιοχή κυρίως της Πλατείας Κολιάτσου, με τους οποίους έκλειναν συμφωνία, έναντι χρηματικής αμοιβής που πολλές φορές προσέγγιζε το ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να τους διευκολύνουν να μεταβούν σε ευρωπαϊκή χώρα.

Οι δράστες εφοδίαζαν στη συνέχεια τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένα ή πλαστογραφημένα), τους έβγαζαν αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης, με τη χρήση των οποίων προσπαθούσαν να ταξιδεύσουν από τον Αερολιμένα Αθηνών.

Μετά από έρευνες σε δύο οικίες στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 16 διαβατήρια και 20 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 17 προξενικές θεωρήσεις, 3 άδειες διαμονής, 3 δελτία αίτησης ασύλου, κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και πλήθος φωτογραφιών.

Σημειώνεται ότι από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, 18 έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα ή απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


NEWSLETTER