Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:18

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Γράφτηκε από την

Η ΔΙΣ ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για τη δυνατότητα συνεργασίας με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και για τη διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η ΔΙΣ ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για τη δυνατότητα συνεργασίας με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και με την πρόεδρο αυτής, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, και για τη διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 18η και 19η Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι: «Οι μεγάλες προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως - Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση».

Τέλος, η ΔΙΣ ενέκρινε νέες ιερές ακολουθίες, αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και τη δυνατότητα αναμορφώσεως Κανονισμών για να επικαιροποιηθούν.

Πηγή: ethnos.gr