Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 08:04

Μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο και Λουτράκι

Γράφτηκε από την
Μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο και Λουτράκι

Δύσκολη ήταν η νύχτα για το χωριό Κερί στη Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει απο τις 11 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή.

 Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου-  έχει στηθεί από την Κυριακή συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίψεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι επίσης είναι σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι σήμερα που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER