Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 18:06

Αύριο η κηδεία του δημοσιογράφου Αλέξη Οικονομίδη

Γράφτηκε από την
Αύριο η κηδεία του δημοσιογράφου Αλέξη Οικονομίδη

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Εργάστηκε στο «Ριζοσπάστη», στην «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής» .

Ο Αλέξης Οικονομίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασε έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει γιατρός.

Η ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Αλέξης Οικονομίδης διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε».

Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Αλέξη Οικονομίδη, «που κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του» απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον δημοσιογράφο Αλέξη Οικονομίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Αλέξης Οικονομίδης αφήνει φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία αλλά και την Αριστερά. Υπηρέτησε και τα δύο με σεμνότητα, ευγένεια, ευαισθησία αλλά και με περίσσεια ανιδιοτέλεια. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη (διευθυντής σύνταξης), Αναγνώστης, Η Αυγή, Αδέσμευτος Τύπος, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9,84, Flash 9,61 και ΕΡΑ. Η επαγγελματική του πορεία, όπως και η προσωπική, χαρακτηρίστηκε από αταλάντευτη σταθερότητα στις ιδέες και τις αξίες του και αποτελεί παράδειγμα που κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER