Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 22:29

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα την αποχή τους οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, όπως έχει αποφασίσει το Διοικητικό τους Συμβούλιο.

Η αποχή των δικηγόρων βρίσκεται πλέον στην τρίτη εβδομάδα, ενώ διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις που υπάρχει σε προσωπικό τόσο στα ειρηνοδικεία της περιοχής όσο και στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Η τελευταία απόφαση που έχει παρθεί από το Δ.Σ. είναι για αποχή μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου οπότε αναμένεται να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Οσον αφορά τα αιτήματά τους αυτά είναι: «Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατον ούτε στοιχειωδώς να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό. Απόσπαση ενός/μίας πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας επειδή η μία των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια από τις 12 Μαρτίου 2019 μέχρι και σήμερα. Π

λήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μετά από μετάθεση δικαστικής γραμματέα σε άλλη δικαστική υπηρεσία. Προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων/γραμματέων στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, Εισαγγελία Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας σε κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».

Κ.Μπ.