Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 09:20

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 2.550 ανέργους

Γράφτηκε από την
Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 2.550 ανέργους

Με συνολικά τρία νέα προγράμματα θα επιχειρήσει ο ΟΑΕΔ να βάλει «φρένο» στην ανεργία δημιουργώντας 2.550 νέες θέσεις εργασίας, όπως έχει προαναγγείλει ο νέος διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Αναλυτικότερα, το πρώτο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο αναμένεται να «τρέξει» σύντομα αφορά συνολικά 250 ανέργους, οι οποίοι είναι ηλικίας 22 έως 39 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για απασχόληση άνεργων πτυχιούχων τόσο στην εν λόγω περιφέρεια όσο και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αλλά και φορείς δημόσιου τομέα.

Σημειώνεται πως η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 12μηνη με ακαθάριστες αμοιβές 1.040 ευρώ για ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και 990 ευρώ για ανέργους τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Τα υπόλοιπα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά 2.000 νέες θέσεις εργασίας

πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας 55 έως 67 ετών, για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ, μηνιαίως.

Το τρίτο πρόγραμμα που θα «τρέξει» αφορά 300 ανέργους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, στη Δυτική Μακεδονία. Το πρόγραμμα θα αφορά θέσεις προεργασίας για επτά μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER