Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 18:51

Απίστευτη απάτη με θύμα γνωστή επιχειρηματία - Της έκλεψαν αυθεντικό πίνακα Πικάσο

Γράφτηκε από την
Απίστευτη απάτη με θύμα γνωστή επιχειρηματία - Της έκλεψαν αυθεντικό πίνακα Πικάσο

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέζο, οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των δραστών.

Θύμα απατεώνων έπεσε μία 35χρονη επιχειρηματίας, η οποία είδε έναν αυθεντικό πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που είχε στην κατοχή της να... κάνει φτερά. Δράστες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στο Α.Τ. Συντάγματος, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η επιχειρηματίας αποφάσισε να βγάλει στο... σφυρί τον πίνακα με την υπογραφή του κορυφαίου ζωγράφου, με τους δύο... αετονύχηδες να προσεγγίζουν την 35χρονη ως εκτιμητές και έμποροι έργων τέχνης. Μάλιστα, κατάφεραν να την πείσουν ότι μπορούν να πουλήσουν τον πίνακα του Πικάσο έως και 300.000 ευρώ.

Κάπως έτσι, την έπεισαν να τους παραδώσει τον πίνακα για να τον επιδείξουν σε πλούσιους υποψήφιους αγοραστές. Έκλεισαν ραντεβού στο Κολωνάκι και πριν από λίγες ημέρες, η 35χρονη επιχειρηματίας τους παρέδωσε τον πίνακα, χωρίς όμως να μπορεί να υποψιαστεί τη συνέχεια. Ο Έλληνας και ο Ρουμάνος αποδείχτηκαν -σύμφωνα με την κατάθεση της 35χρονης- απατεώνες και της άρπαξαν τον πίνακα.

Παρά την προσπάθειά της δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να βρεθεί χωρίς πίνακα και χωρίς τα χρήματα που της είχαν υποσχεθεί. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος. Η υπόθεση ήρθε στο φως από δημοσίευμα του cnn.gr, με τις αστυνομικές πηγές που ρωτήσαμε να την επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος επιβεβαιώνει την κλοπή

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος επιβεβαιώνει την κλοπή του πίνακα του Πικάσο από γνωστή επιχειρηματία των Αθηνών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η εντολέας του, δηλαδή η γνωστή επιχειρηματίας, έχασε από τα χέρια της τον ανεκτίμητης αξίας πίνακα από επιτήδειους, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.

Μάλιστα, ο κ. Λυκουρέζος αποκαλύπτει ότι κρατάνε τον πίνακα για εφτά ολόκληρους μήνες. Ο γνωστός δικηγόρος έχει ενημερώσει τις εισαγγελικές Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Πράγματι, εντολέας μας, ιδιοκτήτρια ενός πίνακα ζωγραφικής, διαστάσεων περίπου 40Χ30 εκατοστών, που φέρει την υπογραφή «Picasso», εμπιστεύτηκε σε δύο πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν γνωριμίες και επαφές στον χώρο της αγοράς έργων τέχνης, την εντολή να διερευνηθεί η αυθεντικότητα και η αξία του έργου και να αναζητηθούν αξιόπιστες και οικονομικά ενδιαφέρουσες προσφορές για την πώλησή του. Μάλιστα, στον ένα εξ αυτών είχε δις στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της, οπότε και κατόπιν άκαρπων προσπαθειών του, ο πίνακας είχε επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια.
Δυστυχώς, αυτή τη φορά, οι δύο μεσάζοντες παρακρατούν τον πίνακα επί διάστημα πλέον των 7 μηνών, δίνοντας αόριστες πληροφορίες στην ιδιοκτήτριά του και κωλυσιεργώντας, ενώ μάλιστα την είχαν πληροφορήσει για σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον με τιμή προσφοράς 200.000 – 300.000€, υποσχόμενοι την άμεση είσπραξη προκαταβολής. Βέβαια, η εντολέας μας δεν έλαβε ούτε προκαταβολή, ούτε άλλη πληροφόρηση.
Οι δύο μεσάζοντες πλέον έχουν εξαφανιστεί μαζί με τον πίνακα.
Οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των εμπλεκομένων, την απόδοση ευθυνών και βέβαια την ανεύρεση του πίνακα.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER