Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 22:08

Joker: Η ΕΛΑΣ εισβάλλει στα σινεμά και βγάζει εκτός τους ανήλικους θεατές!

Γράφτηκε από την
Joker: Η ΕΛΑΣ εισβάλλει στα σινεμά και βγάζει εκτός τους ανήλικους θεατές!

Το περιστατικό στο ΑΕΛΛΩ, κατά την προβολή της ταινίας, δεν ήταν το πρώτο, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Mια καταγγελία κάνει τον γύρο των social media σχετικά με την εισβολή αστυνομικών στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ -επί της οδού Πατησίων, στην Κυψέλη- για να βγάλουν έξω από την αίθουσα, που πρόβαλλε την ταινία “Joker”- ανήλικους και, μάλιστα, μαζί με τους γονείς τους για όσους συνοδεύονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός επιβεβαιώνεται από το γειτονικό αστυνομικό τμήμα της οδού Θήρας, το οποίο, όμως, κάνει λόγο για δύο αστυνομικούς που πήγαν στο ίδιο σινεμά την Κυριακή για περιπολία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ήταν το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες καθώς το Σάββατο -σε μεσημεριανή παράσταση, στα Village Αμαρουσίου- συνέβη ακριβώς το ίδιο. Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί, την ώρα της προβολής, μπήκαν στην αίθουσα, έδωσαν εντολή να ανάψουν τα φώτα και οι ανήλικοι οδηγήθηκαν εκτός της αιθούσης - και από εκεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες, μαζί με τους γονείς τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι δύο καταγγελίες φέρονται να έγιναν από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος ειδοποίησε τον εισαγγελέα για να μπορεί να διακοπεί η προβολή της ταινίας. Από το υπουργείο Πολιτισμού, πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό και εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις αυτή η πρακτική θυμίζει το -μακρινό, πια- 2001, τότε που στις σκοτεινές αίθουσες παιζόταν η ταινία “Matrix”. Βέβαια, από τότε έχει να συμβεί παρόμοια επέμβαση για ταινία.

Ουδείς μπορεί να επικεντρώσει στο νόμιμο της υπόθεσης, αφού η νομοθεσία απαγορεύει στους ανηλίκους να παρακολουθούν αντίστοιχες παραγωγές που έχουν στα καρέ τους πολλή βία.

Η ένσταση υπάρχει στη διαχείριση των περιστατικών καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί χειρίζονται ανήλικα παιδιά.

 


NEWSLETTER