Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 12:20

Λαμία: Δωρεά οργάνων 67χρονου που «έφυγε» από τη ζωή

Γράφτηκε από την
Λαμία: Δωρεά οργάνων 67χρονου που «έφυγε» από τη ζωή

Μία οικογένεια ενός 67χρονου που «έφυγε» από τη ζωή, ύστερα από σοβαρό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του.

Για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο Λαμίας μετατράπηκε σε «γέφυρα ζωής» για συνανθρώπους μας, μετά τη δωρεά οργάνων 67χρονου από περιοχή της Λοκρίδας, που κατέληξε, ύστερα από σοβαρό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτά τα «δώρα ζωής», μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των αναισθησιολόγων - εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά και Σάσας Τσιρογιάννη, της Νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), θα δοθούν σε συμβατούς δότες.
Η «γέφυρα ζωής» στήθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (22/10) μαζί με τη μεταμοσχευτική ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου που έλαβε το ήπαρ και τους δύο νεφρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λήπτες είναι από Ελλάδα. Η κα Ψωμά κατέθεσε την αισιοδοξία της και εξέφρασε την ευχή της για την επιτυχή κατάληξη και των τριών μεταμοσχεύσεων.

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Λαμίας, κατατάσσεται ως 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις προκαλώντας τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Πηγή: lamiareport


NEWSLETTER