Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 09:00

TAZ: Οι πρόσφυγες στο Αιγαίο διαβιούν κάτω από αναξιοπρεπείς για τους ανθρώπους συνθήκες

Γράφτηκε από την
TAZ: Οι πρόσφυγες στο Αιγαίο διαβιούν κάτω από αναξιοπρεπείς για τους ανθρώπους συνθήκες

Αναφορές για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα γίνεται σήμερα στα γερμανικά ΜΜΕ.

Οπως αναδημοσιεύει η DW, η TAZ του Βερολίνου επιγράφει το άρθρο της «Η ελληνική αστυνομία ανακάλυψε 41 ανθρώπους σε φορτηγό-ψυγείο».

Η εφημερίδα σημειώνει «Οι άνθρωποι εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα λίγα μόνο χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Από τότε που υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 και ενισχύθηκαν οι θαλάσσιες περιπολίες στο Αιγαίο η περιοχή είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους διακινητές. Το περιστατικό συμβαίνει σε μια περίοδο, κατά την οποία το σύστημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

35.000 πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σχεδόν 35.000 πρόσφυγες. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τότε που υπεγράφη η συμφωνία για το προσφυγικό το 2016. Δυνατότητες υπάρχουν μόνο για 7.000 και οι πρόσφυγες διαβιούν κάτω από αναξιοπρεπείς για τους ανθρώπους συνθήκες».

1.000 μετανάστες μεταφέρονται στην ενδοχώρα, 1.000 έρχονται στα νησιά

Στο θέμα αναφέρεται και ο τηλεοπτικός σταθμός NTV, ο οποίος σημειώνει πως «τις προηγούμενες τρεις μέρες η κυβέρνηση στην Αθήνα μετέφερε περίπου 1.000 μετανάστες στην ενδοχώρα. Παράλληλα όμως τις προηγούμενες τέσσερεις ημέρες πάνω από 1.000 μετανάστες πέρασαν από την Τουρκία σε αυτά τα νησιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του χρόνου θα μεταφερθούν πάνω από 20.000 μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και θα κατανεμηθούν σε όλη τη χώρα σε κατοικίες και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα».


NEWSLETTER