Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 17:53

Υπό κατάρρευση κτίριο στην Αιόλου - Αποκλείστηκε το σημείο

Γράφτηκε από την

Η Δημοτική Αστυνομία εκκένωσε τη μισή πλατεία Ειρήνης και απομάκρυνε τους περαστικούς από το νεοκλασικό 200 ετών που βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Κατέρρευσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 6/11 το εσωτερικό ιστορικού διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Αιόλου 38 στην καρδιά της Αθήνας. Δώδεκα ώρες μετά σοβάδες και τζάμια πέφτουν από του κτίριο και οι μηχανικοί της πολεοδομίας εκφράζουν ανησυχίες για την στατικότητα του κτιρίου που έχει ηλικία δύο αιώνων και για 100 και πλέον χρόνια ήταν από τα πρώτα ξενοδοχεία της Αθήνας και σημείο συνάντησης του Όθωνα με στελέχη της κυβέρνησης και διπλωματικές αποστολές. Μάλιστα ακόμα και κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ και του βίντεο πέφτουν κομμάτια από τζάμια και σοβάδες.

Λίγα μέτρα πιο μακριά στην οδό Αιόλου 33 βρίσκεται ακόμα ένα ερειπωμένο νεοκλασικό από το οποίο επίσης έπεσαν σοβά βρίσκεται στη διασταύρωση Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησαν να πέφτουν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν διερχόμενοι περαστικοί.

Η Δημοτική Αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο, προχώρησε σε αποκλεισμό της περιοχής. Μάλιστα, εκτός από το συγκεκριμένο σημείο, απέκλεισε και άλλο κτίριο στην οδό Αιόλου, το οποίο είναι ετοιμόρροπο. Στο σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο έχουν φτάσει μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και κάνουν σύσκεψη. Η εκτίμηση είναι πως μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: ethnos.gr