Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 20:53

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την ΕΔΥΕΘ

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την ΕΔΥΕΘ

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο χώρο του Πολυτεχνείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από την Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και φοιτητικούς συλλόγους.

Στην εκδήλωση με θέμα "Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς" μίλησε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας.

Ο κ.Ζώκας ανέφερε πως "το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια των απαράδεκτων Συνθηκών του Δουβλίνο, της Σένγκεν και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, τις οποίες υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε μπαλάκι στα μεταξύ τους παζάρια. Αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας".

Τόνισε ακόμη πως "η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στον ίδιο δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη. Επιβάλλει νέα μέτρα καταστολής, τα οποία δε δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα" και πρόσθεσε πως "αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του προσφυγικού καλλιεργεί τη ξενοφοβία και το ρατσισμού. Ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις, που με μισαλλόδοξες κραυγές χειραγωγούν μερίδες του λαού μας".

Η ΕΔΥΕΘ κάλεσε επίσης τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος μαζικά στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER