Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 17:20

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Σαντορίνης: Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι

Γράφτηκε από την
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Σαντορίνης: Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε πως «το νοσοκομείο λειτουργεί με καθεστώς ανώνυμης εταιρείας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103.6 για τις καταγγελίες υπέρογκων χρεώσεων σε νοσοκομείο της Σαντορίνης, σημειώνοντας πως «το νοσοκομείο λειτουργεί με καθεστώς ανώνυμης εταιρείας και εγκαινιάστηκε το 2017, υπό την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα».

Η υπόθεση με τις χρεώσεις ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας Ελληνοαυστραλός τουρίστας χρειάστηκε να κάνει εξετάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου πλήρωσε €2.500 για αξονικές, ενώ κανονικά αυτές χρεώνονται περίπου με €700. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το θέμα να πάρει διαστάσεις και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε χαρακτηριστικά για το ζήτημα: «Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο χρεώνει περισσότερα ακόμα και απο τα ιδιωτικά, το τιμολόγιο αυτό το έχει συστήσει η προηγούμενη διοίκηση, εδώ και ένα μήνα υπάρχει καινούρια στην όποια έχουμε επισημάνει το πρόβλημα όπως ακόμα και στον υπουργό. Αν δεν διορθωθεί, θα πρόκειται για συνειδητή πράξη».

Όταν ρωτήθηκε για την αιτία των υπέρογκων χρεώσεων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε τα εξής: «Το νοσοκομείο λειτουργεί με καθεστώς Α.Ε. και είναι μονομετοχική εταιρία του δημοσίου. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε γι' αυτό καθώς έτσι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Δεν θεωρείται παράνομο αυτό που κάνουν είναι όμως κατακριτέο. Το νοσοκομείο επίσης λειτουργεί κάτω από το όριο ασφαλείας, δεν επαρκούν οι γιατροί. Δεν γίνεται να χρεώνουν 5 και 10 φορές πάνω απο το κανονικό».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER