Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 10:30

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται χειμώνας "express" για 30 ώρες, πέφτουν τα πρώτα χιόνια

Γράφτηκε από την
Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται χειμώνας "express" για 30 ώρες, πέφτουν τα πρώτα χιόνια

Αισθητή έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η πτώση της θερμοκρασίας με το πρώτο κρύο του χειμώνα να βρίσκεται καθ' οδόν.

Όπως προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τρίτης, οπότε θα ξεκινήσει «παγωνιά» express για σχεδόν 30 ώρες, πριν η θερμοκρασία αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ανοδική πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει "συγχρονισμός" του υετού (βροχής - χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα).

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.


NEWSLETTER