Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 16:39

Νεκρό παιδί στο Ιλιον: Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Γράφτηκε από την
Νεκρό παιδί στο Ιλιον: Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από ασφυξία ο θάνατος του άτυχου παιδιού - Τι δήλωσαν ο πατέρας και η μητέρα του μικρού αγοριού.

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 2,5 ετών αγοριού, μέσα στο διαμέρισμα οικογένειας στο Ίλιον. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το παιδί πέθανε από ασφυξία, αφού μπήκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού.

Το στρώμα έπεσε πάνω του και το απέκλεισε στο εσωτερικό του αποθηκευτικού χώρου. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε και μια μελανιά στο μέτωπο, που οφείλεται στην πτώση του στρώματος και της βάσης του στο κεφάλι του.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των γονιών για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο πατέρας του μικρού αγοριού επέμεινε και σήμερα, Τρίτη, μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι επρόκειτο για ένα τραγικό ατύχημα.

«Το πήρα το παιδάκι, ουρλιάζαμε. Εγώ έλεγα στη γυναίκα μου να ηρεμήσει, γιατί έπαθε νευρικό σοκ. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Το είχα γυρίσει μήπως είχε πνιγεί γιατί εγώ τα σαλάκια του τα άκουγα» συνέχισε την περιγραφή του ο Βασίλης Εξαρχόπουλος. «Εκανα την καρδούλα του να την ακούσω, δεν την άκουσα. Έβαλα ρούχα, το πήρα το παιδί, το πρώτο που είχα στο μυαλό μου ήταν η κλινική εδώ κοντά γιατί το παιδί ή είχε πεθάνει ή πέθαινε» τόνισε συγκλονισμένος.

Οσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο ασφυκτικός θάνατος επεσήμανε: «Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος και, για να τον σηκώσεις, χρειάζεται αντρική δύναμη. Τον είχα αφήσει ανοιχτό. Ο μικρός τον ανακάλυψε αυτόν το χώρο κάτω από την κρεβατοκάμαρα. Όταν το ανοίξαμε για πρώτη φορά, το παιδί το αποτύπωσε στο μυαλό του και έτσι βρήκε ένα καινούργιο παιχνίδι. Ο μικρός κοιμόταν τις περισσότερες φορές στο σαλόνι μαζί μας» συμπλήρωσε.

«Το παιδί ξυπνούσε τη νύχτα και πότε κοιμόταν στην κούνια κάτω στη μοκέτα, πότε στο αδερφάκι. Γενικώς ήταν ένα ζωηρό παιδάκι. Σηκώθηκε η μαμά του στις 5 τα ξημερώματα για να φτιάξει γάλα, δεν τον είδε δίπλα της. Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν το έβρισκε. Μετά βλέπει το κρεβάτι που έχει τον αποθηκευτικό χώρο κλειστό. Έρχεται αγχωμένη και με ξυπνάει. Και πάμε μαζί και ανοίγουμε τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, γιατί, όπως σας είπα προηγουμένως, θέλει αντρική δύναμη αυτό για να ανοίξει. Και τότε βλέπουμε και οι δυο το παιδί νεκρό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος, τέλος, υποστήριξε ότι έχει κάνει τα πάντα σχετικά με το παιδί, όπως τα ορίζει ο νόμος, «και πρέπει να δικαιολογούμαι για ένα ατύχημα που συνέβη με 2,5 χρονών παιδάκι». Από την πλευρά της, η μητέρα είπε ότι «το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε μέσα και συγκεκριμένα για να παίξει. Τράβηξε τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα. Δεν τον πρόλαβα μέσα στη νύχτα. Το αντιλήφθηκα στις πέντε το πρωί. Ήταν ατύχημα. Δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω». Την ίδια ώρα οι περιγραφές των γειτόνων σοκάρουν. «Άκουσα τη μητέρα να ουρλιάζει. Κατάλαβα ότι κάτι κακό συνέβαινε» ανέφερε μια γειτόνισσα της οικογένειας.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER