Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 19:14

Μεταλλωρύχοι: Δεν σταματάμε τον αγώνα μας, αν ο Σκουρλέτης δεν ανακαλέσει

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεταλλωρύχοι: Δεν σταματάμε τον αγώνα μας, αν ο Σκουρλέτης δεν ανακαλέσει

«Το ΣτΕ μας δικαιώνει» σχολιάζουν σχετικά - Νωρίτερα ένοιξαν τους κόμους που είχαν αποκλείσει στην Εθνική Οδό.


Άνοιξαν τους κόμβους Στρατωνίου-Ιερισσού και Γοματίου-Πλανών, νωρίτερα το απόγευμα, οι μεταλλωρύχοι, αλλά δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «μέχρι την τελική δικαίωσή» τους.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι τη βλέπουν θετικά, αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και τη στάση του ΥΠΑΠΕΝ, τονίζουν -μεταξύ άλλων- ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους «αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει» και αναφέρουν ότι «για μια ακόμη φορά, το ΣτΕ τους δικαιώνει».

Ζητούν δε, από τον υπουργό να πάρει άμεσα πίσω την απόφασή του για ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών και από την εταιρεία να προβεί άμεσα κατόπιν της ανάκλησης της απόφασης του υπουργού στην άρση της διαθεσιμότητας όλων μας και να διασφαλίσει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας που εργάζονται σε συνεργαζόμενους εργολάβους.

Σημειώνουν, επίσης, ότι απαιτούν «μία συγγνώμη προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία» και καλούν σε μια διαδικασία ξαναχτισίματος «σχέσεων εμπιστοσύνης», με προτεραιότητα «τον άνθρωπο, τον εργάτη και όχι τα καιροσκοπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κάποιων».

«Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει καμία εταιρεία. Δικαιώνει την τοπική κοινωνία, η οποία πιστεύει και αγωνίζεται για την ανάπτυξη της περιοχής», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER