Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 12:56

Farmer Union: Παρατηρητήριο τιμών στο facebook, «εργαλείο» για αγρότες και κτηνοτρόφους

Γράφτηκε από την
Farmer Union: Παρατηρητήριο τιμών στο facebook, «εργαλείο» για αγρότες και κτηνοτρόφους

  Παρατηρητήριο Τιμών, που σε πραγματικό χρόνο δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας να συναλλάσσονται μεταξύ τους με ευνοϊκότερους όρους, απαλείφοντας τους μεσάζοντες, δημιούργησε ο οργανισμός Farmer Union στο διαδίκτυο.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Γκόντιας, αγρότης από τη Δράμα και εμπνευστής της πρωτοβουλίας, το παρατηρητήριο τιμών είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook, "μετρώντας" ήδη πάνω από 25.000 μέλη.

   Το Farmer Union, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, "δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο και σκοπός και στόχος του είναι να ενώσει τις παραγωγικές φωνές της χώρας".

   "Η τιμή για το καλαμπόκι είναι στα 15 λεπτά/κιλό κι ενώ μέσω εμπόρων φτάνει στη μονάδα μου στα 20 λεπτά/κιλό, με την απευθείας συνεννόηση με τον παραγωγό, μέσω του Farmer Union, το προμηθεύομαι στα 17 λεπτά/κιλό" εξήγησε η 24χρονη πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, μέλος του οργανισμού.

   Σημείωσε δε, ότι, μέσω του Farmer Union, οι καταναλωτές (σε ομάδες) έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε συνεννόηση με παραγωγούς και να προμηθεύονται προϊόντα σε τιμές που οι ίδιοι θα διαπραγματεύονται.

   "Τόσα χρόνια κάποιοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός, ότι ο αγροτικός κόσμος δεν είναι οργανωμένος και στόχος μας, μέσω του Farmer Union, είναι αυτό να το αλλάξουμε και να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα" ανέφερε η κ. Λύκα και πρόσθεσε: "έφτασε η ώρα, εμείς οι ίδιοι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να γίνουμε μια γροθιά, ώστε ο πρωτογενής τομέας να μην σβήσει".

   Στη σελίδα του Farmer Union στο facebook, αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της χώρας καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις, διαφημίζουν τα προϊόντα και την παραγωγή τους, αλλά και παίρνουν θέση σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

   Για το Famer Union μίλησε η κ. Λύκα στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, με τίτλο "Αγροτική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη", που διεξάγεται στη Χαλκιδική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER