Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 11:43

Στη διάσωση 751 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό

Γράφτηκε από την
Στη διάσωση 751 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό

Στη διάσωση 751 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, σε 19 περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά, έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλύμνου, Κω και Σύμης.

"Μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών" αναφέρει ο δήμαρχος της Κω 

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα με τη δύναμη της αστυνομίας που υπάρχει εδώ να γίνεται ταυτοποίηση σύντομα. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι υπάρχουν στο νησί περίπου 5.000 μετανάστες. Ή τους βάζουμε στο καράβι και η ταυτοποίηση να γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά ή κάθε μέρα το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα μαζεύονται όλοι έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου θα δημιουργούνται προβλήματα», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης.

«"Κάνε κάτι δήμαρχέ μου" αναφέρουν κάθε μέρα οι κάτοικοι του νησιού», δηλώνει ο δήμαρχος και προσθέτει ότι ο δήμος έχει ασκήσει σε όλα τα επίπεδα πιέσεις αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Κω βρίσκεται από χθες στις 11:15 το βράδυ επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατάφερε να παραλάβει μόνο

490 ταυτοποιημένους μετανάστες από τους περίπου 5.000 που υπάρχουν στο νησί. Το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα για την Κάλυμνο, Λέρο και Μυτιλήνη με επιστροφή στη συνέχεια στον Πειραιά.

Από την Κάλυμνο θα επιβιβαστούν στο πλοίο περίπου 200 πρόσφυγες, ενώ 1.000 μετανάστες περιμένουν από προχθές στο λιμάνι της Λέρου, προκειμένου να επιβιβαστούν πλοίο.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να παραλάβει επίσης περίπου 800 άτομα από τη Μυτιλήνη και θα επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται και το καταμαράν "ΤΕRA JET" με σημαία Κύπρου από όπου αναμένεται να παραλάβει περίπου 1720 άτομα. Θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, με ώρα άφιξης στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 9:3ο το βράδυ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER