Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 12:17

Ποινικές διώξεις για λαθρεμπόριο όπλων στο πλήρωμα του "HADDAD 1"

Γράφτηκε από την
Ποινικές διώξεις για λαθρεμπόριο όπλων στο πλήρωμα του "HADDAD 1"

Ποινικές διώξεις για λαθρεμπόριο όπλων σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος των 7 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "HADDAD 1", με σημαία Βολιβίας, στο οποίο οι αρχές εντόπισαν παράνομα περίπου 50.00 όπλα και 500.000 χιλιάδες σφαίρες.

Οι επτά ναυτικοί, από την Αίγυπτο, την Ινδία και τη Συρία οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Πέμπτης ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε 4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες.

Επίσης, σε επτά εμπορευματοκιβώτια βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους.

Το πλοίο που προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 20 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Ηράκλειο όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η μεταφορά του παράνομου φορτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER