Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 16:07

Χανιά: Εξαρθρώθηκε πενταμελής ομάδα διαρρηκτών που δρούσε σε ξενοδοχεία

Γράφτηκε από την
Χανιά: Εξαρθρώθηκε πενταμελής ομάδα διαρρηκτών που δρούσε σε ξενοδοχεία

Τέλος στη δράση πενταμελούς ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις έχοντας  «αδυναμία» σε δωμάτια ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, έβαλε η Αστυνομία.

 

Την ομάδα αποτελούσαν ένας 32χρονος από το Μαρόκο, ένας 25χρονος από την Παλαιστίνη και μια 24χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι συνελήφθησαν και δύο Αλγερινοί 31 και 34 ετών που αναζητούνται από τις αρχές.

Τα μέλη της ομάδας των διαρρηκτών έπαιρναν από δωμάτια ξενοδοχείων με τη μέθοδο της αποκόλλησης  χρηματοκιβωτίων, τα οποία ήταν στερεωμένα σε σταθερά σημεία και περιείχαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η δράση της πενταμελούς ομάδας τελείωσε τα μεσάνυχτα, όταν εντοπίστηκαν ο 32χρονος, ο 25χρονος και η 24χρονη να κινούνται με αυτοκίνητο.

Σε  έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 49 γραμμαρίων, πέντε κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατά τη σύλληψή τους ο 32χρονος με τον 25χρονο προέβαλαν αντίσταση.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 32χρονος με τον 25χρονο είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο από δωμάτιο ξενοδοχείου. Εγιναν όμως αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους.

Μετά τη σύλληψη τους από αστυνομικούς, βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή 10 διαρρηγμένα χρηματοκιβώτια, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι που έμεναν μαζί ο 32χρονος και η  24 χρόνη αλλά και στο σπίτι του  34 χρόνου, βρέθηκαν 14  ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί υπολογιστές, tablet, i-pad), πέντε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και 10 κινητά τηλέφωνα.

Βρέθηκαν ακόμα χρηματικό ποσό 2.520 ευρώ, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Νορβηγίας, Σκωτίας, Καναδά), κοσμήματα (ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια), ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών (διαβατήρια, ταυτότητες), μικροποσότητα κάνναβης, δυο φυσίγγια, 11 ζεύγη γυαλιά, ταξιδιωτικοί σάκοι και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η αστυνομία εξετάζει αν τα μέλη της ομάδας των διαρρηκτών ενέχονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER