Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 18:23

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το μπαλάκι για τη φοίτηση του Ν. Ρωμανού

Γράφτηκε από την

Παράλυση στο ΤΕΙ Αθήνας, συνεχίζεται για 12η μέρα η κατάληψη.

 

Συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα η κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας με το ίδρυμα να έχει παραλύσει από ομάδα νεαρών που διαμαρτύρονται για την υπόθεση φοίτησης του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού.

Για το θέμα αυτό η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΕΙ της Αθήνας, η οποία και την ενημέρωσε για το θέμα και για το αίτημα των καταληψιών για την άμεση χορήγηση φοιτητικών αδειών στον Ν. Ρωμανό.

Πάντως, οι εκπρόσωποι του ιδρύματος εξέφρασαν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση στη διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών και την έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων. Από την πλευρά της η κυρία Αναγνωστοπουλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος σύντομα.

«Η συνεχιζόμενη κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας για δωδέκατη ημέρα από μια θλιβερή μειοψηφία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο ίδρυμα, που αδυνατεί να λειτουργήσει, εις βάρος πρωτίστως των φοιτητών μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης οφείλει να αποδοκιμάσει τις σχετικές ενέργειες και να δράσει αμέσως, ώστε, σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία, να αποκατασταθεί τάχιστα η λειτουργία του ιδρύματος. Η προκλητική αδιαφορία και ανοχή που επέδειξε ο απερχόμενος υπουργός κ. Αριστείδης Μπαλτάς σε τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Φορτσάκη

Πηγή: tovima.gr