Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 20:55

Κατασχέθηκαν 730 κιλά όστρακα ακατάλληλα προς κατανάλωση

Γράφτηκε από την
Κατασχέθηκαν 730 κιλά όστρακα ακατάλληλα προς κατανάλωση

Επτακόσια τριάντα κιλά οστράκων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος, ενώ συνελήφθη και ένας 50χρονος για μεταφορά με σκοπό την πώληση και την εμπορία τους.

 

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Ροδόπης, σε έλεγχο που έγινε στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στο Πόρτο Λάγος, διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος είχε φορτώσει και μετέφερε με ΙΧ αυτοκίνητο 24 σάκους που περιείχαν 430 κιλά οστράκων του είδους «αχιβάδας», διαστάσεων τριών έως τεσσάρων εκατοστών, δηλαδή μικρότερων του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκατοστών.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκαν από το Β΄ Λιμενικό τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί και την προανάκριση, 18 σάκοι που περιείχαν 300 κιλά οστράκων του είδους «τελίνα», διαστάσεων 2 έως 2,5 εκατοστών, μικρότερων του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των τριών εκατοστών, ακατάλληλων, επίσης, για ανθρώπινη κατανάλωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER